NYHED
Vi er blevet til Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
Læs mere om Komponent her

Afsløring: Underviser i grafisk facilitering kan ikke tegne

Selvom du ikke kan tegne, kan få simple visuelle greb styrke kreativiteten og skabertrangen på dit møde eller din workshop. Det siger chefkonsulent Katrine Brenner, der underviser i grafisk facilitering og selv anvender det med stor succes, når hun faciliterer workshopper og processer.

Katrine Brenner er chefkonsulent i COK. Hun underviser bl.a. på et nyt endagskursus i grafisk facilitering, hvor du lærer tegnetips og -tricks, der skruer op for kreativiteten og skabertrangen på dit møde. Så må hun være en fremragende tegner, tænker du nok. 

Men nej. Faktisk tegner Katrine ikke bedre end gennemsnittet. Hun bøvler med perspektiver, og hun kan ikke tegne en redningsvest, om hendes liv så afhang af det. Se bare her: 

Men hvordan kan hun så undervise på et kursus i grafisk facilitering? 

En værktøjskasse – ikke kunst

– Grafisk facilitering er ikke kunst, og du behøver ikke være kreativt anlagt. I virkeligheden er grafisk facilitering en værktøjskasse med nogle simple, velafprøvede og veldefinerede figurer og former, som du træner, sætter sammen og bruger i kontekst, fortæller Katrine Brenner. 

Hun anvender grafisk facilitering i undervisningen, i oplæg og når hun faciliterer processer i kommuner og regioner. Her oplever hun, at det er nemmere at fastholde deltagernes interesse, når hun anvender grafisk facilitering:

– Når man faciliterer et møde eller en workshop, vil man gerne have deltagernes fulde opmærksomhed. Men når man kæmper mod smartphones og overspringshandlinger, kan det nogle gange være svært at drive processen derhen, hvor man gerne vil. Man har brug for at engagere deltagerne, og her fungerer grafisk facilitering utrolig godt, siger hun og fortsætter: 

– Kombinationen af ord og billeder hjælper hjernen til at bearbejde indtryk. Når vi får billeder på samtalen, giver den hurtigere mening, og det bliver nemmere for deltagerne at byde ind. Grafisk facilitering øger simpelthen kreativiteten og skabertrangen blandt de, der deltager i processen.

Se en kort video om kurset her: 

Lær teknikkerne på nyt kursus

COKs nye kursus i grafisk facilitering er en introduktion til grundlæggende tegneteknikker. Allerede efter et par timer vil du være bedre til at bruge grafiske virkemidler, og du vil opleve, hvor stærk effekt det har på tilhørerne, når du anvender grafisk facilitering i din præsentation. 

Endagskurset er for alle, der afholder møder og workshops med medarbejdere, kollegaer eller borgere. Du kan f.eks. være leder, HR-konsulent, projektleder, procesfacilitator eller jobcentermedarbejder.

Grafisk facilitering

Styrk din formidling med nye visuelle virkemidler. Kurset er for dig, der er projektleder, proceskonsulent eller på anden måde arbejder med formidling eller facilitering.

Se detaljer
Gem som favorit
Dato
  • 09.12.2021
Lokation Herlev

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til kurset, eller du vil høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din organisation eller afdeling til at holde bedre møder med grafisk facilitering, er du velkommen til at kontakte os.