Databeskyttelsesforordningen – nyt kommunalt undervisningsforløb på vej!

Et nyt læringsforløb skal understøtte kommunerne i implementering af databeskyttelsesforordningen. Det første undervisningsforløb er klar til oktober.

Venter du også på nyt om databeskyttelsesforordningen? Så er du ikke alene.

De fleste kommuner vil gerne i gang med forberedelserne nu, hvor Justitsministeriets betænkning om forståelsen af de nye regler er offentliggjort.

“Med Justitsministeriets betænkning, som udkom den 24. maj, er der skabt mere klarhed over, hvordan den nye forordning om databeskyttelse kommer til at påvirke kommunerne. Vi er blevet bekræftet i, at mange af de nuværende krav og principper vil fortsætte, så kommunerne kan komme rigtig langt, hvis de allerede har styr på de gældende regler i persondataloven”, siger Pernille Jørgensen fra KL.

Her er man netop nu i gang med at udvikle et forløb, der klæder kommunerne på til den nye databeskyttelsesforordning.

"Hele efteråret 2016 og foråret 2017 har KL været med i Justitsministeriets arbejde om betænkningen om databeskyttelsesforordningen. Resultaterne af dette arbejde, hvor der er skabt mere klarhed over forordningens nye krav til kommunerne, vil vi rigtig gerne præsentere for kommunerne nu, siger chefkonsulent Pernille Jørgensen og tilføjer:

"Men arbejdet er jo ikke slut, Justitsministeriet vil helt frem til januar 2018 udarbejde vejledninger om de nye regler. Efterhånden som vi kender indholdet af disse, vil vi afholde de nødvendige kurser. På den måde kan vi sikre, at kommunerne hele tiden har den nyeste og mest opdaterede viden om reglerne", afslutter Pernille Jørgensen.

Målrettet kommunalt undervisningsforløb på vej

Læringsforløbet, der udvikles af KL's kontor for Jura og EU og KL's kontor for Digitalisering og Borgerbetjening i samarbejde med COK, kommer til at køre fra efteråret 2017.

Forløbet består af en opdateringsdag med fokus på sidste nyt om databeskyttelsesforordningen og Justitsministeriets vejledninger (modul 1) samt to læringsdage, hvor vi går i dybden med reglerne og deres betydning for kommunens behandling af data (2 og 3). Vi afslutter med endnu en opdateringsdag med fokus på det sidste nye (modul 4). Du kan vælge at deltage på et enkelt modul eller tilmelde dig alle modulerne – alt efter dit behov og position i kommunen. 

Vi detailudvikler og planlægger modulerne i takt med, at Justitsministeriet udgiver vejledningerne på områderne, så medarbejderne i kommunerne er sikre på at få den nyeste viden. Derfor kender vi endnu ikke sted og dato – men du kan allerede nu forhåndstilmelde dig modulerne, så du er sikker på en plads. 

Se Justitsministeriets tidsplan for udgivelse af vejledninger her. 

Sidste nyt om databeskyttelse: Betænkning, persondatalov og vejledninger

Halvdagskursus med fokus på Justitsministeriets betænkning, forslag til en ny persondatalov og vejledning om bl.a. Databeskyttelsesrådgiveren.

Se detaljer

Databeskyttelse: Grundlæggende principper og behandling af personoplysninger

Nyeste viden om databeskyttelsesforordningen med særlig fokus på behandling af borgernes personoplysninger

Se detaljer

Databeskyttelse: Behandling af medarbejdernes personoplysninger

Nyeste viden om databeskyttelsesforordningen med særlig fokus på behandling af medarbejdernes personoplysninger.

Se detaljer

Sidste nyt om databeskyttelse: Justitsministeriets vejledninger og persondataloven

Halvdagskursus med fokus på Justitsministeriets vejledninger og den nye persondatalov.

Se detaljer

Forløbet er udviklet, så det både henvender sig til nøglemedarbejdere inden for it og informationssikkerhed og jura og sagsbehandling, og det er en fordel at deltage sammen. Hermed opbygger I en fælles erfaring, der vil styrke implementering og arbejdet med de nye regler. 

Vi opdaterer løbende om praktiske oplysninger på kursussiderne, på cok.dk/databeskyttelse, i COKs nyhedsbrev og på kl.dk. I er meget velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til forløbene.